SSL Sertifika Özellikleri
Tüm Platformlar ile Uyumludur. alpha SSL ile Web Sitenizin Gvenliğini Artrın
İşlemleri, oturum açmaları ve daha fazlasını 3 dakikadan kısa sürede koruyun. AlphaSSL, 2048 bit güvenilir bir kökten verilir ve 256 bit şifreleme sağlar (bu gerçekten gülüdür!)
%40 İndirim Fırsatı!Tüm Platformlar ile Uyumludur. alpha SSL ile Web Sitenizin Gvenliğini Artrın
2018 yılından bu yana global düzeyde faaliyet gsteren alpha SSL, internet sitelerinin güvenliğini sağlamak için etkili çözümler sunar.
Günümüzde, internetin Hızlıa gelişmesiyle birlikte siber güvenlik tehditleri de artmaktadır.
Bu nedenle, web sitenizin korunmasında kimlik avı ve Man-in-the-Middle (MiTM) saldırıları gibi riskleri önlemek için bir SSL sertifikasına sahip olmanız önemlidir.
alpha SSL sertifikasının sunduğu çeşitli SSL sertifikası seçenekleri, işletmenizin güvenliğini sağlamak ve ziyaretçilerinize güven vermek için ideal çözümler sunar. DV, OV, EV gibi farklı doğrulama seviyeleri ile kod imzalama ve e-posta güvenliği gibi ihtiyaçlarınıza uygun çözümler bulabilirsiniz.
SSL (Güvenli Yuva Katmanı), internet zerindeki iletişimi şifreleyen ve güvenliğini sağlayan kritik bir teknolojidir.
Bu teknoloji, bilgi aktarımınn gizliliğini ve bütünlüğnü koruyarak kullanıcıların hassas verilerini (örneğin, kredi kartı bilgileri veya şifreler) güvende tutar.
SSL sertifikaları, web siteleri ile tarayıcılar arasındaki iletişimi şifreleyerek, bilgi aktarımı sırasında ortaya çıkabilecek potansiyel saldırılara karşı koruma sağlar.
Bu sayede, internet kullanıcıları bilgi alışverişlerinde ve çevrimiçi işlemlerinde daha yüksek bir güvenlik düzeyine sahip olurlar.
Tüzel Firmalar
|
Vergi Levhası
İmza Sirküleri
Faaliyet Belgesi
SMMM Firmani
LLC, INC., LTD., PTY., GmBh, AŞ, vb. gibi eklere sahip olan firmalar başvuru yapabilir.
NATO gibi Ticari Olmayan Kuruluşlar yasal durumlarını bildirmeleri gereklidir.Belge gönderimi sonras telefon ile aranarak doğrulama yaplmaktadır.
|
---|---|
ahıs Firmaları
|
Vergi Levhası
İmza Beyannamesi
Faaliyet Belgesi
SMMM Firman
|
Devlet Kurumları
|
Kaysis.gov.tr Kaydı
Kurum Kuruluş Yılını Gösteren Belge
Faaliyet Belgesi
SMMM Firma
|
Üniversiteler
|
Kuruluş Tarihini Gsteren Belge ya da Bakanlar Kurulu Kararı
YÖK Resmi Site Kaydı
|
KKTC Firmaları
|
Vergi Beyanı Belgesi,
Kuruluş Sözleşmesi
Faaliyet Belgesi
SMMM Firma
|
SSL (Secure Sockets Layer), web siteleri ile kullanıcıların tarayıcları arasında güvenli ve şifreli bir bağlantı sağlayan bir güvenlik protokolüdür. SSL sertifikası, web sitelerindeki verilerin şifrelenmesini ve kullanıcıların girdikleri ad, ifre, e-posta, kredi kartı gibi hassas bilgilerin korunmasın sağlar. SSL sertifikas olan web siteleri tarayıcıda "https" ile başlar ve güvenli olarak işaretlenir. Özellikle e-ticaret siteleri için önemlidir çnkü güvenli ödeme ilemleri ve kişisel verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlar.
Web sitenize SSL Sertifikası eklemek için ilk olarak bir SSL Sertifikası satın almanız gerekiyor. Web sitenizin ihtiyaçlarına uygun olanı seçtikten sonra satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Sonrasında SSL Sertifikasını web sitenize kurabilirsiniz. Bazı SSL türleri, rneğin EV (Extended Validation) SSL gibi belge gerektirenler, kurulum sürecinde ek adımlar içerebilir. Limitsizbulut.com gibi bir platform, çeşitli SSL markaları ve türleri arasından size en uygun olanı seçmeniz konusunda tecrübeli bir satış ekibi ile destek sağlar ve kurulum sürecinde size rehberlik eder.
Hangi SSL Sertifikasının en uygun olduğunu belirlemek için web sitenizin içeriği, kullanım amacı ve kaç adet web sitesi için SSL gerektiği gibi sorular önemlidir. Bireysel veya kurumsal siteler için (örneğin bloglar gibi) ve online satış yapılmayan kurumsal siteler için Positive SSL gibi temel sertifikalar yeterlidir. Ancak e-ticaret siteleri gibi kullanıcı bilgilerini ve ödeme bilgilerini koruması gereken siteler için Premium SSL veya EV SSL gibi daha güçlü sertifikalar tercih edilmelidir. Eğer birden fazla alt alan adı korumasına ihtiyacınız varsa, Wildcard SSL çözümleri sizin için uygun olabilir.
SSL sertifikasını satın aldıktan sonra kurulum için ncelikle CSR kodu (Certificate Signing Request - Sertifika imzalama talebi) oluşturması gerekmektedir. SSL kurulumu web sitesinin barındırıldıı sunucu türüne ve hosting kontrol paneline göre farklılık göstermektedir. Örneğin : Plesk ,Cpanel gibi .. Eğer web barındırma hizmetinizi farklı bir servis sağlayıcı ( Hosting ) firmasından alıyorsanız bu firma size sertifikasyon için gereken CSR bilgisini sağlamalıdır . Hosting hizmetiniz limitsizbulut.com SSL sertifikanız için CSR kodunun oluşturulmas ve sonrasında SSL nasıl aktif edilir konusunda Müşteri Hizmetleri ve Teknik Ekibimiz destek vermektedir.
SSL, Public Key ve Private Key adı verilen anahtarlar kullanılarak veri iletişimini şifreleyen bir kodlama yöntemidir. SSL sertifikası sayesinde bilgisayarlar arasındaki veri alışverişi güvenli hale gelir, sadece doğru bilgisayara güvenli bir şekilde veri iletilir. Örneğin, bir e-ticaret sitesinde SSL sertifikası varsa, alışveriş yapmak güvenlidir. SSL olmayan bir web sitesinde ise tarayıcılar kullanıcıları uyararak siteye girdikleri hassas bilgilerin güvende olmayabileceğini bildirir. Bu durumda kullanıcıların site üzerinden alışveriş yapması risklidir.
SSL serfikaları 1 yıl süreyle alınabilmektedir. SSL Sertifikası Süre bitiminden önce yenilenmezse tarayıcılar web sitesinde bir hata iletisi çıkaracaktır. ERR_CERT_DATE_INVALID hata koduyla ve Bu sitenin sertifikası güvenilir değil! şeklinde yazabilir. Süre bitiminde sertifikanın devam edebilmesi iin yenilenmesi yani yeniden alm yapılması gerekmektedir. İlk sertifika bir CSR ile oluşturulduysa tekrar kurulum için iki sertifika dosyasını da indirmeniz ve yüklemeniz gerekir.
SSL Sertifikası, web sitelerindeki kullanıcı bilgilerinin (şifreler, kimlik numaraları, kredi kartı bilgileri vb.) güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayarak önem taşır. Bu sertifika sayesinde bilgiler üçüncü kişilerin eline geçmez. Özellikle Chrome gibi tarayıcılar, HTTPS olmayan siteleri güvenli olmayan olarak işaretleyerek kullanıcıların güvenini azaltabilir ve web sitesinin trafiğini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle SSL Sertifikas, web siteleri için güvenliği sağlamak ve kullanıcı güvenini artırmak için gereklidir.